Elektronik

    25 AUGUSTI 2013
Eftersom resan närmar sig med stormsteg tyckte vi att det var dags att införskaffa lite elektronik nu när lönen trillat in på våra konton. En dator bestämde vi för länge sedan att vi ville ha med för att lätt kunna ha kontakt med omvärlden. Vi bestämde oss för en liten, blå och fin acer på 11.6 tum och 1.2 kg (2990:-). En GoPro som både kan filma och fotografera under vattnet kändes också som en självklarhet för oss före detta fotoelever! För att dra ner på kostnaderna köpte vi inte den dyraste utan nöjde oss med Hero3 Silver Edition (2690:-).


Hälsa

    03 AUGUSTI 2013
Vi har alla haft lite svackor vad det gäller vår hälsa på senaste tiden. Men jag kan nu glatt meddela att vi har tagit tag i oss själv och gått till läkare för att kolla upp och fixa både ett mystiskt illamående, en smärtande svanskota och opererat om ett elakt nageltrång. Allt detta är saker vi gärna vill slippa under resan så det var god tid att få ordning på det!
 

Vaccinationsrådgivning

    01 AUGUSTI 2013

Igår var det alltså dags att gå på vaccinationsrådgivning hos CityAkuten. Vi hade läst på deras hemsida att rådgivningen skulle vara gratis vilket ju lät alldeles förträffligt med tanke på vår resebudget där varje sparad krona är värdefull. Dock fick vi till vår besvikelse höra, innan vi ens fått ett hej, att det visst kommer kosta pengar. 200 kr skulle kalaset gå på men vi tänkte att det är det ju ändå värt för att hitta rätt i vaccindjungeln. Sjuksköterskan som till en början verkade kall och otrevlig mjuknade samtidigt som rådgivningen fortskred och det visade sig att vi faktiskt skulle få pengarna tillbaka när vi väl vaccinerade oss, så det var ju i själva verket inga problem. Eftersom vi ännu inte spikat resrutten till hundra procent kunde hon inte ge en helt fullständig rådgivning men det gav oss ändå en bra överblick. De sjukdomar hon tyckte vi skulle ta vaccin mot var följande:

* Hepatit A/B, 2 x 540 kr.
* Gula febern, 1 x 395 kr.
* Kolera, 1 x 470 kr.
* Japansk encephalit, 2 x 1095 kr.
* Malaria, ej vaccin.
* Tyfoid, 1 x 295 kr.

Sedan tyckte hon att vi eventuellt skulle fundera över att ta mot tuberkulos, men det kommer antagligen inte vara nödvändigt. Dessutom skulle vi överväga om vi vill ta mot rabies, vilket i så fall tas i tre omgångar vilka kostar 895 kr styck. Efter lite research på egen hand lutar vi åt att skippa rabiessprutorna. Vi är även osäkra på hur vi ska göra med japansk encephalit, men med tanke på den höga dödligheten och svårigheten att skydda sig mot mygg kan 2190 kr vara en billig livförsäkring. Med japansk encephalit inkluderad och rabies exkluderad skulle det alltså kosta 4430 kr per person för alla vaccinationer. Vid själva vaccinationstillfället kommer de gå in på en mer individuell nivå i rådgivningen. Vi återkommer när vi bestämt oss för vilka vaccin det blir!

 

RSS 2.0