Biljetter bokade

    24 SEPTEMBER 2013

Så har vi äntligen bokat våra biljetter! Drömmen om resan är nu verklighet och det känns skönt att ha bestämda datum att planera efter. Vi bokade genom Kilroy och har fått hjälp av Ann där som verkligen har varit fantastiskt trevlig och hjälpsam hela tiden! Avresedatumet är den andra december 2013 och då flyger vi till Bangkok. De stora flygresorna ser ut på följande sätt:

  • Först flyger vi alltså till Bangkok och landar där den tredje december. Sen reser vi runt lite i Sydostasien och där bokar vi transport på plats då det är billigare och vi inte heller har bestämt hur vi ska åka än.
  • En plats vi dock måste till i Asien är Bali, eftersom vårt flyg till Australien går därifrån den tionde februari. Vi landar i Melbourne och sedan är planen att vi på en månad ska ta oss upp längs östkusten till Brisbane.
  • Efter Australien blir det faktiskt Los Angeles i fyra dagar. Det var inte något vi planerat från början men som flygresorna låg så blir det bäst så. Känns ändå kul att få med lite av USA som en bonus också! Vi åker från Brisbane den trettonde mars och landar faktiskt i LA samma datum då vi passerar datumgränsen under den flighten.
  • Efter det är det dags för Sydamerika. Vi landar i Lima den sjuttonde mars. I Peru är tanken att vi bland annat ska gå Inkaleden till Machu Picchu, men vi har inte bokat den turen än så vi återkommer med exakt datum för den när vi gjort det.
  • Den första april flyger vi ner till Buenos Aires. Därifrån tar vi oss sedan landvägen upp till Brasilien där Rio de Janerio är ett av målen.
  • Sist men inte minst ska vi utforska de södra delarna av Afrika. Vi flyger från Sao Paulo den första maj och är framme i Livingstone den andra. Där ska vi den tredje påbörja vår gruppresa med G Adventures, som vi bokat genom Kilroy. Den heter Dunes, Deltas and Falls och går från Victoriafallen genom Botswana och Namibia ner till Kapstaden i Sydafrika.
  • Efter den tre veckor långa gruppresan ska vi resa runt lite i Sydafrika själva. Förhoppningsvis hinner vi till Mozambique för att dyka lite också innan vi åker hem från Johannesburg den femtonde juni. 


Den femtonde juni 2014 landar vi alltså i Stockholm och vårt äventyr är över. Men än har vi sex och en halv månad på resande fot framför oss att se fram emot! Vi bokade alltså vår resa med Kilroy Travels och hela biljetten gick på 23 230 krper person. Utöver det betalade vi även serviceavgiften på 350 kr, konkursskydd för flygbolagen för 945 kr samt ett internationellt ungdomskort som möjliggör de låga priserna för 110 kr. Gruppresan i Afrika betalade vi separat och den gick på 14 841 kr per person.

Nu är det alltså bara drygt två månader kvar tills vi åker och det känns galet att börjar dra ihop sig så mycket! Vi har en del kvar att fixa innan vi är redo att åka så det känns ändå som att det är rätt lagom med tid kvar. Men så spännande det ska bli, vi längtar!

 

 

RSS 2.0