Hur har vi råd?

    23 JULI 2013
Vi har pratat om att åka iväg på en långresa sen trean på gymnasiet. Sommaren efter studenten bestämde vi oss äntligen, det ska vara vi tre på en magisk resa runt jorden. Vi hade turen att alla få fulltidsjobb direkt efter sommaren och har sedan i september 2012 sparat mellan 7-10 000 kronor per månad.
Vår planerade budget ligger på ca 130 000 kronor per person. Vi inser att det kommer bli tajt och att vi kommer behöva leva snålt överallt där vi kan men vi ser det inte som något jättestort problem. Det är bra att öva sig att vara prismedveten inför våra kommande tre år som fulltidsstudenter när vi kommer hem.
 

Status: 22 Juli 2013

    22 JULI 2013
Vi börjar närma oss vårat preliminära avresedatum med stormsteg. Därför har vi idag tagit oss i kragen och bokat en gemensam vaccinationsrådgivning på Cityakuten i Stockholm, något som jag, Mikaela, inte riktigt ser fram emot. Då nålar är det värsta jag vet och jag har en tendens att svimma i samband med vaccinationer och blodprov vill jag egentligen inte veta hur många nålar jag kommer behöva möta de närmaste 4 månaderna. Det är tur att jag har mina hjältinnor vid min sida nästa onsdag! Hanna har förövrigt precis blivit godkänd som blodgivare och Amanda inväntar svar. En eloge till dem!

Annars så har en till ryggsäck tillkommit till den snart fullbordade familjen. Hanna och Mikaela provpackade sina ryggor och levde ur dem en vecka på landet och båda meddelar att de verkar lovande som resesällskap.

Amanda och Mikaela som har legat ganska långt bakom Hanna när det gäller fysiken har nu även köpt gymkort och påbörjat sin jakt på två starkare kroppar som ska klara alla utmaningar på resan!

Vi har så klart också friat en fantastisk midsommar tillsammans i sommar:

Från vänster: Hanna, Mikaela & Amanda

 

 


RSS 2.0