Vad är det vi ska göra?

    10 MARS 2013
Planen är att vi om lite drygt 200 dagar ska dra iväg på vårt livs resa. En resa som kommer ta oss ett varv runt jorden, genom hela 4 världsdelar på ca 6 månader!
I december kommer vi infinna oss på Arlanda med otaliga fjärilar i magen medan vi styr kosen mot vår första etapp i sydostasien. Där är planen att suga åt oss så mycket kultur och god mat som möjligt samt skaffa oss varsitt magiskt dykarcertifikat för att utforska vår vackra jord även under ytan.
När vi känner oss färdiga med Asien fortsätter vi vidare mot alla unga svenskars backpackerfavorit - Australien. Där blir det att hälsa på exotiska djur, hänga med roliga människor och köra bil längs östkusten. Efter ca en månad down under hoppar vi på ett flygplan till sydamerika och karibien. Där kommer vi försöka klämma in så mycket kultur och häftig historia som vi bara kan. Råkar vi snubbla över spännande natur kan vi ju ta en titt på det också. 
Vår sista etapp på resan blir de sydligaste länderna i Afrika. Där ska vi klämma in allt som vi inte kan hitta här på hemmaplan; öken, safari och annorlunda stadsliv.
 
En önskan vi alla har är att efter denna magiska och omtumlande resa komma hem starkare (både fysiskt och psykiskt), ännu mer sammansvetsade samt med en gyllenbrun ton över hela kroppen och tro det eller ej men det sistnämnda är troligtvis det som kommer vara svårast att uppnå för alla oss tre blekfisar.

Vilka är vi?

    10 MARS 2013

För alla er bekanta som letat er hit av intresse för vår resa kanske det krävs en liten introduktion av oss så ni lättare kan förstå det ni senare kan komma att läsa. Vi är tre vänner som sammanstrålade första gången 18 Augusti 2009 i Folkuniversitetets lokaler på Kungstensgatan 45 i Stockholm, närmare bestämt i sal 521. Sen den dagen har vi kommit varandra närmare för var dag som gått och nu är vi nästan ett.

Tre blonda stockholmstjejer helt utan ens ett uns av exotisk bakgrund planerar nu att ta sig an världen på sex månader. Hur det ska gå kan endast tiden visa men vi kommer att försöka förbereda oss på allt de närmaste åtta månaderna då planering är något av ett intresse vi alla delar. Ni börjar kanske ana att vi inte osar av coolhet, och vi kan erkänna att ordet cool inte ingår i beskrivningen av något som rör oss. Planering är i alla fall något vi alla finner viktigt och underhållande. Amanda skulle inte överleva utan SL-appen eller precisa tidsangivelser, Hannas högra hand är hennes almanacka från Moleskine och Mikaela har en förkärlek för listor, något hon inte är ensam om.

 

Oviktig fakta om oss:

Amanda: 172 cm lång, guldlockigt hår och blåa ögon. 

I garderoben: jeans, blusar och massor av tajta klänningar som nästan aldrig används.
Partypooperrisk: gnälla om läskig lokal föda.
Styrkor under resan: slaviskt planerade som vi förlitar oss på för att aldrig missa ett färdmedel samt hennes extremt ekonomiska sinne som naturligt kommer dras till de bästa kapen.
Slående egenskaper: extrem vinnarskalle, fruktansvärd lögnare, oerhört snäll och trevlig.
Reseshopping: användbara saker till priser som värmer ett snålt hjärta. 

Hanna: 175 cm lång, blont tjockt hår och gråblå ögon.

I garderoben: svart, vitt, rött och blått.
Partypooperrisk: en mage som vägrar mat vid pressade situationer.
Styrkor under resan: klok som en bok, konfliktlösande och realistisk. Håller humöret uppe när andras svackar.
Slående egenskaper: otroligt vänlig, underbart skratt och alltid mest taggad på roliga och spännande ting.
Reseshopping: vykort och armband. 

Mikaela: 182 cm lång, spikrakt blont hår, blågrå ögon.

I garderoben: blandade färger, gärna blommönstrat, endast ett par jeans.
Partypooperrisk: en kropp med tendens att gå sönder.
Styrkor under resan: lokalsinne och kartläsningsförmåga som vi räknar med kommer rädda oss från att gå vilse samt hennes mattehjärna som håller koll på valutan.
Slående egenskaper: otroligt allmänbildad och enormt social med en vilja av stål och ett hjärta av guld.
Reseshopping: smycken av alla dess slag.

 

 Gemensamma, mindre charmanta sidor:
- Språkpoliser.
- Vid plötslig trötthet ryktas det att vi utstrålar tråkighet och dryghet. 
- Skäms å andras vägnar för deras fruktansvärt bristande photoshopkunskaper.


Planering över en fika

    02 MARS 2013

Vi har äntligen tagit tag lite mer seriöst i vårt planerande trots att en av oss saknas då hon avnjuter en vecka på Teneriffa med familjen. Vi två som är kvar i kalla och stormiga Stockholm får drömma oss bort till värmen medan snön blåser förbi utanför fönstret.


Det vi gjort idag är att fastställa vår rutt och ungefärliga datum samt jämföra dessa med klimatet i de olika världsdelarna. Än så länge känns det som om vi listat ut den bästa möjliga rutten. Nu blir det att vända sig till olika resebolag och få prisförslag på flygbiljetterna. Vi har valt att endast ha ett stopp i Asien på den resan vi kommer boka i förväg för att kunna ta billiga flyg inom Asien när vi är på plats. Detta tips fick vi från våra vänner som reste runt i Asien i höstas.


RSS 2.0