Zambia

    08 JUNI 2014

Vår Afrikaresa startade i Livingstone i Zambia och vi kom dit två dagar innan vår gruppresa skulle börja. Vårt hostel låg nära huvudgatan och när vi inte inhandlade de sista nödvändigheterna eller åt middag på restaurang hängde vi mest där. En lugn start på vår tid i Afrika som kom att bli väldigt händelserik.

 

Den 3:e maj började gruppresan som vi bokat med G Adventures. Under eftermiddagen tog vi en taxi till campingplatsen där vi skulle möta vår grupp. Vi blev visade till våra tält av Errol, vår chaufför under resan, som förklarade att Mikaela skulle dela tält med en annan kvinna och jag, Amanda, och Hanna skulle dela på ett annat. Vi blev väldigt lättade när vi såg att tälten var större och hade tjockare madrasser än de vi haft under Inkaleden. På kvällen hade vi en liten samling då vi fick träffa vår ledare Chris och resten av gruppen på 22 personer. Alla var av blandade nationaliteter och majoriteten var tjejer. Ett stort frågetecken om resan var därmed uträtat – vilka skulle vi åka med?

 

Vår enda aktivitet i Zambia var att besöka Victoriafallen. Det var otroligt häftigt och är väldigt svårt att beskriva med ord. Kan säga att vi i alla fall var väldigt tacksamma över de regnponchos som vår guide delade ut då man blev helt dränkt av vatten från fallen, det var som att någon hällde stora hinkar över en. Samtidigt sken solen från en klarblå himmel så upplevelsen var något utöver det vanliga. Vi träffade också på en grön mamba som låg och åt en groda i trädet ovanför oss...

 

 

RSS 2.0