Första dagen i Bangkok

    03 DECEMBER 2013
Nu har vi landat några timmar på vårt hostel Khaosan Immjai vars slogan är "Cheap Clean & Cozy Dormitory". Det verkar stämma bra än så länge! Vi bor i en 14-sängarssovsal för tjejer och hela hostelet känns väldigt fräscht. 

Flygresan bjöd på en hel del spännande inslag. Hanna hade sällskap av en barfota fot och jag (Amanda) hade redan innan planet lyfte fått mannen framförs stol i knät. Dessutom bekräftades alla våra fördomar om finnar och sprit av ett gäng aspackade människor som sprang fram och tillbaka till flygplansbaren med jämna mellanrum. Odören av alkoliserad gubbe spred sig i planet. Bortsett från det, illamående och magknip gick resan fint. Efter att ha stått i kö till passkontrollen i en evighet kom vi äntligen ut och tog en taxi till vårt hostel.

Resten av dagen har varit intensiv. Efter lite omstuvning i väskorna bestämde vi oss för att bege oss till en shopping mall för att inhandla lite saker vi behövde. Vi fick åka till en lite längre ut till ett som hette något med Central eftersom det var demonstrationer vid den som ligger närmare där vi bor. På vägen dit började äventyret. Vi hoppade in i en tuktuk med det muntliga avtalet att vi för 10 baht var skulle få komma till köpcentrumet om vi stannade på nåt turistkontor på vägen. Detta var för att chauffören skulle få någon form av bensinkupong som regeringen betalar. När vi väl varit på turistkontoret och mannen där säger att vi får gå så tänker vi att allt är frid och fröjd. Men icke, några minuter senare stannar chauffören på ett annat ställe och säger att vi måste gå in där för att han ska få en annan bensinkupong. Vi säger att han redan fått en eftersom vi ju pratat med turistkontoret, men han hävdar att han inte alls fått någon. Han vill ha mer betalt och stanna på fler ställen så vi bestämde oss för att helt enkelt hoppa av hans tuktuk. Så hade vi ingen aning om var vi var någonstans. Vi gick lite längs gatan och hittade en annan tuktuk. Den chauffören verkade mycket mer seriös och körde oss direkt till köpcentrumet för 160 baht. Vi kan konstatera efter två tuktukturer och två taxiturer att thailändarna ser filindelninarna mer som rekommendationer än något man faktiskt ska följa. Omkörningar i vägrenen hände X antal gånger och de flesta låg lite mellan två filer. Att köra på fel sida av vägen var heller inget konstigt.

Köpcentrumet var väldigt stort och vi tappade räkningen på hur många gånger vi gick fram och tillbaka och åkte upp och ner i rulltrapporna. När vi kom tillbaka till hostelet checkade vi in och tog en powernap på ungefär en timme. Nu har vi fixat lite olika grejer och är snart redo att gå ut och äta middag. Imorgon är målet att hitta någon trevlig marknad att gå på! 

Den första tuktukresan.

Kommentarer
POSTAT AV: Fannie

Åh hatar när dom utnyttjar turister! Känns som att det är främst taxichaufförer som gör de, världen runt. Men vad bra att det löste sig för er! Så kul att ni kunde uppdatera så snabbt :) ååhåhåhåh kommer följa varenda inlägg som ni skriver! pussss

Svar: Jaa, så dåligt! Men man får vara beredd på det, de gör ju ofta det som sagt. Ja, gör det!! :D pussar!!
Amanda, Hanna & Mikaela

03 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Fannie

Förresten har jag och Katarina verkligen fått så himla mycket hjälp från er blogg nu med saker och ting som vi måste tänka på inför våran resa!! :) TACK!

Svar: Åh vad kul att höra!! Lugnt :D
Amanda, Hanna & Mikaela

03 DECEMBER 2013

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0