Koh Tao

    21 DECEMBER 2013
Nu har vi varit på Koh Tao i tre dagar och bara tagit det lugnt. Det mest ansträngande vi har gjort är att leta efter bikinis vilket verkar vara omöjligt att hitta här då alla trosor är ca 1 dm breda i grenen. Vi har inte varit på stranden än för Mikaelas sår har utvecklas. Vi gick nämligen till doktorn när vi lämnat våra grejer på vårt första hostel, vilket var en upplevelse. I receptionen möts vi av tre sköterskor som sitter och fnissar och håller på med sina mobiler. Efter lite övertalning går de och kollar om doktorn har tid att titta på blåsorna. Tyvärr åt han lunch för tillfället, men efter fem minuter gled han ut - i vardagskläder. Han kikade lite snabbt på blåsorna och sa att de måste spräckas för att kunna smörjas in med salva. Trots att alla andra sagt att hon absolut inte fick spräcka blåsorna, tänkte vi att vi får helt enkelt lita på att han kan sitt jobb. En av fnissköterskorna spräckte blåsan, rengjorde såret och smörjde det in det med en antibiotikakräm. Som tur var var hon seriös och var noga med renligheten under processen. Mikaela fick med sig antibiotika i form av kräm och tabletter samt ett piller mot svullnaden i foten. Så nu är såren på bättringsvägen! 

Det har blivit mycket häng i vårt svala rum som vi delade med några trevliga människor. Hostelet vi spenderat de senaste tre nätterna på heter Good Dream Hostel och vi har trivts bra! Tyvärr var det bara tre nätter lediga så inatt kommer vi sova på ett annat hostel som ligger en bit bort, Koh Tao Hostel. Det känns fräscht men är mycket trängre och vi delar rum med en kille som är den stelaste någonsin. Han sa knappt hej, kröp in i sin säng och drog för draperiet. Snart ska vi göra ett försök att gå ner till stranden och imorgon börjar dykningen! 
 
 

Kommentarer
POSTAT AV: Ylva

Stackars Mikaela! Så skönt att det är på bättringsvägen nu. Svullna fötter och blåsor är väl inte det bästa när man är ute och back-packar. Inte annars heller faktiskt. Fortsätt ta hand om er så ska vi ta hand om att fira jul här hemma. Det närmar sig...

Svar: Ja, det är skönt att det börjar bli bättre! Ja, det är svårt att fatta att det är jul om bara några dagar här i värmen... Det ser så konstigt ut med allt julpynt här. Vill se bild på granen sen!
Amanda, Hanna & Mikaela

21 DECEMBER 2013

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0