Tappert försök att fira Bhumibol

    06 DECEMBER 2013
Efter matlagningskursen var det dags för oss att besöka den stora gallerian MBK, som har fler än 100 000 besökare per dag. Tidigare under veckan blev vi rekommenderade att inte åka dit på grund av demonstrationerna, men eftersom det var kungens födelsedag pausades det för att det skulle vara en dag fylld av glädje, och vi kände oss trygga att åka dit. Där köpte vi på oss det sista vi hade tänkt köpa här i Bangkok innan vi far vidare på vår resa.

Efter att ha strosat runt där ett tag tänkte vi lite snabbt och smidigt hoppa in i en taxi och åka tillbaka till hostelet, dumpa våra grejer och gå ut för att fira kungen. Men, det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. Alla taxichaufförer skrattade, skakade på huvudet, och sa ett högt pris (nåväl, högt pris för att vara i Thailand). Vi försökte pruta, men det var svårare den här dagen än andra. Vi var bestämda och ville inte betala för mycket, så vi kollade med några tuktuks innan vi till slut hittade en som kunde köra för ett rimligt pris. Vi hoppade in och efter ett tag förstod vi alla taxi- och tuktukförare, trafiken var helt galen. Alla skulle vara med och fira kungen. Överallt såg vi människor iklädda gula tröjor för att hedra Bhumibol som han så fint heter. Återigen fick vi uppleva att bilar, tuktuks och mopeder kör hur de vill. Helt plötsligt tog alla bilar i en körriktning upp alla körfält, mopeder och tuktuks slinker förbi här och där i de små luckorna som dyker upp, även om det innebär att de korsar alla körfält. Efter en timme och en kvart var vi tillbaka på hostelet, en sträcka som förut har tagit oss ca 15 minuter.
 
När vi lämnade hostelet för att fira kungen möttes vi av massa gulklädda thailändare och insåg att vi hade missat festligheterna. Istället gick vi och åt en god middag för 150 baht totalt, dvs 10 kr var. Vi köpte färsk ananas och gick hem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0