Thailändsk matlagningskurs

    05 DECEMBER 2013
Imorse gick vi upp i ottan för att så tyst som möjligt göra oss i ordning och smyga iväg till en matlagningskurs. Vi hade sett broschyrer från stället som ligger runt hörnet från vårt hostel och även fått det rekommenderat av en tjej i vårt rum. Ute i god tid som vanligt, strosade vi in kl 8:55 (kursen började 9) redo att laga mat som aldrig förr! Väl där försökte vi förklara att vi ville gå matlagningskursen och pekade på beskrivningen i broschyren för att göra oss förstådda. Den unga thailändskan som inte var en klippa på engelska sprang med snabba, lätta steg iväg till en telefon i bakre delen av restaurangen. Efter en liten stund vinkar hon oss till sig och jag (Mikaela) får ta över telefonen. Det visar sig att vi har gått till helt fel ställe men att vi ändå kommer få vara med på kursen, tjejen i restaurangen ska visa vägen. Ca fem minuter senare vinkar hon igen och det är dags att gå. Vi korsar gatan som riktiga thailändare (utan att bry sig om att det kommer bilar och mopeder från alla håll och kanter) och klämmer sedan in oss i en tuktuk, med lilla tjejen på golvet framför.

Vi kommer säkert fram och på May Kaidee Cooking School väntar May själv iklägg högtidsdräkt med ett stort leende på läpparna. Under kursen fick vi laga 8 av Thailands mest populära rätter, lära oss att göra chillipaste och jordnötssås samt "dansa" traditionell thailändsk dans. Vi fick även lära oss en peppande thailändsk liten sång för att hålla humöret uppe alla 4 timmar! Det var väldigt roligt att få prova på att laga äkta thailändskt mat. Allt smakade väldigt bra och vi laddar för en asiatisk vecka i Australien där vi måste laga all mat själva!
 


 
 
 

Kommentarer
POSTAT AV: Linnéa/SVERIGE

ÅÅH! Det verkar ju supergott:) sjukt att ni är där borta nu och lever loppan! Härligt att resan gick bra och att ni kan börja äventyret. KRAMIZ
/en som kollar er blogg varje dag

Svar: Hej sötis! Har du börjat sno mitt namn va? Maten blev supergod! Och jag och Amanda lyckades lura kursledarna att vi gillar starkmat så vi blev genast favoriter!Pusspuss, alla hälsar!
Amanda, Hanna & Mikaela

05 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Åke

Vad kul, ser fram emot att smaka någon gång.
Vilka rätter blev det?
Phad thai? Thom kagai, satay och nån mer eller?
Kramar från mig

Svar: Det blev Tom Yam, Cashewwok, Pad Thai, Massaman Curry, Green Curry, Vårrullar, Papayasallad och Kokosnötsris med mango. Allt var mumma!Puss och kram!
Amanda, Hanna & Mikaela

05 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Åke

Mika, Farmor hälsar att hon läser bloggen varje dag men känner sig osäker att kommentera. Jag ska försöka visa henne?

Svar: Haha pappa det är ju klart du måste lära henne att kommentera!
Amanda, Hanna & Mikaela

05 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Ylva

Strålande flickor! Det bådar gott inför hemkomsten det här. Snygga huvudbonader också. Något för julfesten nästa år? Det snöade förresten för första gången idag här i Sverige. Imorgon ska det vara snöstorm. Det ni! Kramar från Norden

Svar: Riktigt schyssta! Vi såg det på facebook, skönt att slippa den! Kramkram
Amanda, Hanna & Mikaela

05 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Ylva

Eller kanske inte i Sverige, men i Stockholm iaf...

05 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Nicke

Tjena Mika!

Kul att se att ni lever reselivet!

Kör hårt!

Svar: Hej Nicke! Vad kul att du läser vår blogg :) Hoppas allt är bra med er där hemma. Hälsa familjen!
/Mika
Amanda, Hanna & Mikaela

11 DECEMBER 2013

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0