Trendspotting - Kambodja

    16 DECEMBER 2013

I Kambodja stötte vi på några fascinerande trender. Det är uppenbart att den hetaste trenden för kvinnor där är silkespyjamasen. Den kommer i alla färger och alltid med ett barnsligt, roligt mönster. Vi har sett snögubbar, hjärtan, Disneyfigurer och allt annat som kan tänkas passa på en silkespyjamas. Kragen ska gärna markeras med en enfärgad söm och byxorna aningen för korta. Byxorna går att kombinera med ett vanligt linne, men vill man vara helt inne är det helmatchat som gäller!

 

För männen är det ingen klädtrend som vi lagt märke till, utan det är ansiktsbehåringen som är det viktiga. Det är inte helskägget eller mustaschen som gäller, utan den lilla, glesa och sneda haktofsen. I vissa enstaka fall har skäggtofsen varit centrerad, men mest populärt verkar vara att flytta den ett par centimeter till höger eller vänster.

 

En annan underlig observation vi har gjort i Kambodja är den för oss mycket märkliga sjukhustransporten. Vi visste redan innan vi kom dit att mopeder var vanliga, men vad vi inte visste var att de även används som sjukhustransport. I Sihanoukville blev vår tuktuk plötsligt omkörd av en moped med tre personer på. Antalet personer på mopeden var inte förvånande, det som fick våra hakor att droppa var att mittenpersonen var ansluten till en droppåse som hölls upp av kvinnan bakom. Vår australienske medresenär sa att detta var något han hade skådat flera gånger under sin korta vistelse i Sihanoukville. Hur han hamnade i vår tuktuk (och hur denna tuktuk senare gick sönder) är en helt annan historia...

 

 Bild: stulen från google!

Kommentarer
POSTAT AV: Frida

Jag vill ha en bild när ni alla följer trenden!

Svar: Det blir nog dåligt med det tyvärr! Som backpacker har vi inte riktigt plats i ryggorna för en hel silkespyjamas var...
Amanda, Hanna & Mikaela

16 DECEMBER 2013
POSTAT AV: Alex

Hej!

Jätteroligt att få läsa om er och er resa! Jag bara undrar om ni kan göra en liten recension om era väskor och andra bra prylar som ni har med. Har de funkat bra? Höll dem osv.

Tack, och fortsätt uppdatera. Jag kikar in här dagligen :)

Svar: Hej!

Vad kul att du hittat hit och läser!

Absolut, det kan vi se till att fixa när vi varit ute lite längre och verkligen vet vad de går för :) Men hittills är vi väldigt nöjda med allt vi köpt och använt!
Amanda, Hanna & Mikaela

18 DECEMBER 2013

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0