Inkaleden till Machu Picchu

    10 NOVEMBER 2013
En självklarhet för oss när vi planerade vår resa var att vi skulle gå Inkaleden till Machu Picchu i Peru. Det är en vandring på 45 km som tar fyra dagar. Vi håller tummarna att vi klarar av det utan problem, vissa kan nämligen få problem med höjden (högsta punkten är 4200 meter över havet). För att undvika det har vi tänkt hänga i Cusco, staden som resan utgår från, i tre-fyra dagar för att acklimatisera oss till höjden.

Tidigare kunde man vandra Inkaleden på egen hand, men nu är det max 200 turister som får gå där dagligen. Man måste ha ett tillstånd och en licensierad guide så det är inte bara att resa dit och börja gå. I och med att det är en av världens populäraste vandringar blir det fullbokat flera månader i förväg. Därför har vi jämfört lite olika företag för att boka in oss, vilket slutade med att vi kontaktade Peru Treks. De har blivit rekommenderade av flera stora reseguider och bl.a blivit utsedda till "Best Cusco Travel Agency" av the Ministry of Tourism, känns säkert och bra!

Vandringen går på 1755USD (ca 11 600SEK) för oss tre och inkluderar då bussresa till startpunkten, tält, sovsäck, mat, tillstånd att gå leden osv. Det är en del pengar, men för den upplevelse man hört att det ska vara lär det vara väl spenderade pengar!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0