Vingårdar och river rafting

    10 APRIL 2014
Efter att ha levt ett stilla pensionärsliv med lugna dagar och tidiga kvällar sen vi kom tillbaka från inkaleden har vi nu haft två aktivitetsfyllda dagar i rad. Igår var det en liten eftermiddagsutflykt som stod på schemat. Tillsammans med åtta andra blev vi runtkörda i en liten minibuss mellan tre olika ställen. Det första stoppet var en olivoljefabrik där vi fick en liten genomgång om hur produktionen går till och sen provsmakning av olika olivoljor. Det var supergott och vi önskade att vi hade kunnat köpa med oss varsin flaska olivolja, men vi fick nöja oss med en burk tomatgojs som vi åt till middagen. Stopp nummer två var en vingård där besöket var upplagt på samma sätt med rundvisning och provsmakning. Vi fick lära oss hur man ser om ett vin är bra genom att titta på färgen och hur vinet "gråter". Sista stoppet var även det på en vingård där vi också fick se hur det gick till och smaka tre olika sorters vin. En eftermiddag i smakens tecken och det var skönt att äntligen komma iväg och göra något!


Idag var det dags för ett lite mer fartfyllt äventyr. Vi blev upphämtade klockan 9.30 i en minibuss av företaget Argentina Rafting. Som namnet avslöjar så var det river raftning vi skulle göra. Efter att ha åkt i nästan 1,5 timme kom vi fram till den blåaste sjö vi sett, omgiven av höga berg med snö på topparna. Vi bytte om till en riktigt schysst outfit i form av våtdräkter som kändes som sparkdräkter, neoprenskor som såg ut som månskor, stora regnjackor, tighta flytvästar och en tjusig blå hjälm på det. Hanna hade den äran att få ha öronskydd på sin hjälm så hon var lite extra snygg. Vi var sju personer plus vår ledare i vår gummibåt och det gick ju som smort. Fötterna höll på att förfrysa och man fick sig några duschar men det var riktigt roligt! Eftersom vattnet var väldigt lågt var det inte så svårt som det annars kan vara. Vi var ute i en timme men det kändes som en kvart. Efter en varm dusch hade vi hoppats på att få åka hem direkt, men tyvärr var vi tvungna att vänta till klockan 15.00 innan bussen åkte. Oruttade som vi var hade vi inte med någon matsäck och bara 50 pesos (knappt 50 kr) att köpa något att äta för så det blev varsitt kakpaket att leva på. Nu lagar Hanna och Mikaela mat och det luktar ljuvligt!

Tanken var att vi skulle börja vår över 40 timmars långa bussresa till Brasilien imorgon men receptionisten kom förbi nyss och berättade att det är strejk så det lär bli uppskjutet en dag…

 

 

Kommentarer
POSTAT AV: Ylva

Vad roligt!! Vad många olika upplevelser ni får ha under dessa 6 månader. Jag är inte i närheten efter dryga 50 år…. Jaja, jag får väl inspireras av ert vilda "pensionärsliv" och dra iväg efter 65! Hoppas bussresan går smidigt och fortsätt ta väl hand om er!

10 APRIL 2014
POSTAT AV: Tin-Tin

Åh så kul med rafting!! Vill också.Vill också åka runt till lite vingårdar o smaka av deras goda viner..Synd att ni inte kommer iväg med bussen som ni planerat..Hoppas det bara blir fördröjt en dag...Ni får väl hitta på nåt mer"sköj" i Mendoza så länge..Varma kramar till er tre../TT

10 APRIL 2014
URL: http://treryggor.blogg.se
POSTAT AV: Farmor ulla

Otroligt kul att följa er färd kors och tvärs över kontinenterna! Skulle önska att jag haft en jordglob nu och satt ringar på, men det får duga med den gamla kartboken. Ni är verkligen inte rädda av er, rafting!! Kramar och pussar till ervalla tre från farmor!

10 APRIL 2014

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0