Bokstavligen bajskaffe

    26 JANUARI 2014
Häromdagen blev det lite äventyr för två av oss. Vi hade bokat in oss på en guidad cykeltur för att få se lite mer av Bali, men Amandas mage bestämde sig för att börja må dåligt igen och behövde stanna hemma för att vila. Väldigt tråkigt, eftersom dagen kom att bli helt fantastisk!

Klockan 7.30 blev vi upphämtade i våra schyssta, matchande outfits, för att köras till vårt första stopp, risfältet Tegallalang. Redan här förstod vi att dagen skulle bli något annat än vi tänkt oss, då vi endast hade cykling i tankarna. Nästa oväntade stopp fick det att spritta lite i våra kroppar, nämligen ett kaffeplantage! Vår guide, Darma, visade och berättade för oss om kaffebönor, kakaofrukter, vanilj, kardemumma, kanel, papaya, bananer osv, allt de hade på detta plantage. Vi fick slå oss ner och smaka på 13 olika kaffe- och tesorter, men även beställa in världens dyraste kaffe som görs här, Kopi Luwak! Djuret Luwak (palmmård) äter kaffebönor, bajsar ut dem, de tvättas, rostas som vanligt och kallas därför för bajskaffe. Automatiskt tänker man bajskaffe = äckligt, men Mikaela som vanligtvis inte dricker svart kaffe tyckte att det här kaffet var riktigt gott svart!
 
Efter ett frukostbufféstopp (min, Hannas, nästan omättbara mage jublade över obegränsat med mat) med utsikt över Mount Batur började vi cykla. Vi besökte en balinesisk familj och fick höra om deras primitiva livsstil och den balinesiska kulturen. Den äldsta damen i hushållet har i hela sitt liv enbart rört sig i deras kvarter, inte ens varit på närmsta marknad. Ofattbart för oss, som reser jorden runt, att förstå. Vi kände oss väldigt bortskämda och lyckligt lottade. Cykelturen fortsatte förbi risfält, skolor, tempel, genom djungel och ännu lite fler risfält i spöregn innan vi nådde slutdestinationen. 2,5 mil hade vi cyklat, är ändå en hel del tänkte vi, men kanske inte lika imponerande när man tänker på att det var nerför i princip hela tiden. Trots slappa bromsar och spöregn hade vi de största leendena när vi hoppade av våra cyklar, vilken otroligt rolig, lärorik och givande dag vi hade haft!
 
Tegallalang
 
Bryggning av bajskaffe.
 
Luwak/palmmård i sin lilla bur.
 
Kakaofrukt
 
Den balinesiska familjens ena hus, där lagades alla mat samt den äldsta damen hade sin sovplats där.
 
Damens säng.
 
Så här tjusiga var vi med våra ryggsäckar under våra regnponchos.


Kommentarer
POSTAT AV: Tin-Tin

Sååå häftigt! Sååå avundsjuk jag blir. Helt fantastiskt att få uppleva allt detta! 😜puss

Svar: Ja det var en helt otrolig dag! Jag och Hanna gick runt och log konstant. Det var kul att få se lite av det "riktiga" Bali! Puss
Amanda, Hanna & Mikaela

26 JANUARI 2014
URL: http://treryggor.blogg.se
POSTAT AV: Ylva

Fantasiskt! Vilken upplevelse! Tänk allt ni gjort redan och ni ska vara borta ända till 29/5… Hur mycket kommer ni inte hinna uppleva? Håller med Tin-Tin, jag är avundsjuuuuk! Man får vad man förtjänar… Massor av kramar och tack för fin berättelse

Svar: Massamassa! :D Haha, trodde du sa att du aldrig skulle kunna resa med en ryggsäck och bo på hostels? kramkram
Amanda, Hanna & Mikaela

26 JANUARI 2014
POSTAT AV: Johanna

Vill också dricka bajskaffe!!

Svar: Kom till Indonesien ;)
Amanda, Hanna & Mikaela

27 JANUARI 2014
POSTAT AV: P-O

Måste vara kul att komma ut så där och se så mycket nytt som ni nu får. Det blir många minnen att ta med hem. Jag antar att ni både skriver ner och tar mycket bilder. När ni kommer hem kan ni sätta er ner och sätta samman en fin bok med bilder och texter från era olika upplevelser.
Och vad häftigt att få testa olika kaffesorter direkt på plantagen. Om man bortser från bajskaffet, vilket var då det godaste kaffet?

Svar: Ja någon slags bok/album ska det bli!Vaniljkaffet, smakade inte som kaffe dock. Var som en efterrätt!
Amanda, Hanna & Mikaela

27 JANUARI 2014
POSTAT AV: Åke

Måste också se till att få prova på bajskaffe.
Undrar om det finns att köpa i Stockholm?
Mvh
Åke

Svar: Hej pappa! Ja, du borde verkligen prova. Det finns säkert i någon välsorterad kaffebutik men det lär vara ganska dyrt. Mvh Mikaela
Amanda, Hanna & Mikaela

28 JANUARI 2014
POSTAT AV: Karin

Vilken fantastisk upplevelse ni hade! Roligt att ni är så aktiva och gör så många intressanta och givande utflykter! Tänk vad de turister går miste om som bara ligger på stranden och steker sig ... Tack för fin berättelse och fina bilder!

Svar: Ja lite hinner vi allt med! Men det är också skönt att ligga på stranden och bara njuta.
Amanda, Hanna & Mikaela

29 JANUARI 2014
POSTAT AV: Farmor ulla

Tack för alla fina bilder och berättelser om vad ni upplever. Till skillnad från Tintin, Åke m.fl så har jag ingen lust att dricka bajskaffe, bara namnet avskräcker. Hoppas allt är bra! Stor kram till er alla tre från farmor ulla!

Svar: Hej farmor! Bajskaffet var faktiskt väldigt gott, det anses vara en av de godaste kaffesorterna i världen. Nu har vi precis lagt upp några bilder från våra senaste dyk som du kan titta på och förhoppningsvis kommer det även en film om några dagar. Puss och kram!
Amanda, Hanna & Mikaela

30 JANUARI 2014

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0