Kuta

    16 JANUARI 2014
I söndags flög vi till Bali och checkade in på Granny's hostel i Kuta. Våra fyra nätter på Granny's varit supertrevliga och väldigt sociala då man alltid umgås med andra backpackers i trädgården om kvällarna, oftast till mysigt gitarrspel. Olyckligtvis drabbades Amanda av en rätt ordentlig matförgiftning i tisdagskväll och Hannas förkylning har lyckats sprida sig till hennes ögon. Utöver detta har våra kroppar aldrig tidigare kliat så mycket som nu. Vi är totalt uppätna av mygg och vad vi tror är knott (man vet aldrig på denna sida av jorden). Personalen på Granny's har varit helt fantastiska hela tiden vi har bott där, de har hjälpt oss att hitta bra kurer för Amandas mage och hjälpt Hanna att hitta koksaltlösning till hennes ögon.
 
Kuta är en speciell plats att besöka och vi rekommenderar ingen att stanna mer än ett par nätter då staden är extremt smutsig och turistig och stranden är den äckligaste vi någonsin sett. Det ligger flera ton av skräp längs hela stranden och även i vattnet. Vi skulle aldrig någonsin lägga oss där för att sola och bada, det vore som att lägga sig mitt på en soptipp.
 
Nu har vi dock förflyttat oss vidare ca 20 minuter norr om Kuta i en "stad" som heter Seminyak. Här ska vi också stanna fyra nätter, kurera oss och möjligtvis se om vi kan hitta en mindre skräpig strand att slappa på. Planen är sedan att vi beger oss till den kulturella staden Ubud den 20de januari. Det ska bli jättekul att få se en annan sida av Bali än den vi sett här.
 
Vi har tyvärr superdåligt internet just nu så bilder kommer när det förändras!

Kommentarer
POSTAT AV: sven & hilkka

Vad tråkigt med både hälsa och omgivning, men hoppas att ni blir bättre. Men på så lång resa får ni räkna med dåliga platser och paradis blandat. Liksom olika hälsoproblem med bra och dåliga dagar. Nästa ställe Ni kommer till blir nog bättre både omgivning och ni själva. Här är nu -15 så vi håller oss inomhus. Då vi kan håller vi tummarna för er.
Mvh morfar o Hilkka

Svar: Ja, det är alltid tråkigt att må dåligt. Vi hade hört redan innan att Kuta inte skulle vara det finaste stället men vårt hostel var verkligen jättebra! Nä, det lär bli en hel del mer hälsoproblem känns det som. Nu är Mikaela också magsjuk. Vi har kommit till Seminyak nu och här är det lite renare. Usch, vad kallt, det gör ni rätt i! Tack,Kramar
Amanda
Amanda, Hanna & Mikaela

16 JANUARI 2014

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0