Hablas español?

    19 MARS 2014
Vi har nu varit i Sydamerika i ca ett och ett halvt dygn och har ändå hunnit med en hel del. I måndags kväll landade vi i Lima efter en nio timmar lång flygresa. Vi hade en man som väntade med en bil och vårt namn på en skylt; "Micela Stientom". Efter att ha åkt genom en lite ruffig stad kom vi fram säkert till vårt hostel mitt i centrala Lima, närmare bestämt i stadsdelen Miraflores. Vi checkade in, åt en hamburgare (ja, trenden har fortsatt) och fixade lite med internetsaker nu när internet är gratis igen. Morgonen efter planerade vi att gå upp tidigt och åka till ett stort köpcentrum för att inhandla vandrarkängor. Klockan 13:30 lämnade vi vårt hostel och gav oss ut på det stora äventyret som kallas Peruansk lokaltrafik. Bussarna är av totalt olika storlek, klass, bolag och design, det som stämmer överens med alla är att de stannar lite när de vill, tutar och har en man eller kvinna som hänger ut ur dörren och skriker saker på spanska. Jag skulle vilja säga att vi klarade oss exemplariskt, vi kom både på och av två bussar och hittade mellan dem tack vare Hannas bror Eriks fantastiska vägbeskrivning.
 
Väl i köpcentrumet hittade vi skor till både Hanna och Amanda (jag, Mikaela, fyndade ett par redan i LA), vi hittade även två pannlampor och diverse hygienprodukter som vi fått slut på! En mycket lyckad dag i allas vår bemärkelse. Dagen avslutades med en lyxmiddag i sällskap av Olivia som vi träffade på Koh Tao, där vi alla provade ceviché för första gången. Väl tillbaka på vårt hostel hoppade vi in på en pågående salsalektion och vi dansade oss snabbt svettiga! Vi fick även äran att bli välkomnade in i "familjen" av en smått galen kvinna i medelåldern som kallade sig själv för Mama. Mycket kan hända på tjugofyra timmar i Lima!
 
Imorse gick vi upp klockan fem efter bara fyra timmars sömn för att hoppa på ett flyg till Cusco där vi nu äter lunch på vårt hostel; Pariwana. Det lilla vi sett av Cusco hittils är magiska berg, en häftig lokal marknad och mängder av spännande inkakultur som vi hoppas kunna utforska mer under våra fem dagar här. Eftersom Cusco är belägen 3400 meter över havet känner vi redan av att både hjärta och lungor jobbar extra hårt för att ta upp syre ur den tunna luften. Vi håller just nu alla tummar vi har samtidigt som vi häller i oss vatten, cocablads-te och sorojchi-piller för att slippa höjdsjuka.

Kommentarer
POSTAT AV: Karin

Skönt att höra att ni kommit fram till Cusco, och att ni har ett antal dagar på er att acklimatisera er. Det är roligt att läsa era välskrivna inlägg och se era fina bilder! Uppskattade särskilt bilderna från Walk of Fame.

19 MARS 2014
POSTAT AV: Johanna E

Wow låter hektiskt men kul! Bilderna från LA såg fina ut! Hoppas allt går bra i Cusco och att ni lägger upp lite bilder när ni får chansen :)

20 MARS 2014
POSTAT AV: Farmor ulla

Hej på er tjejer! Det är så roligt att läsa på er blogg och följa er i tankarna. Ni är duktiga på att formulera er alla tre! Förstår att det blir problem med ditt namn mikaela! Farfar blev kallad st.jernström i usa, enda gången jag har varit helig, sa han. Bra att ni är stilla några dagar och vänjer vid den tunna luften! Många kramar och pussar från farmor ulla!

Svar: Hej farmor! Ja, mitt namn blir lite knasigt ibland och ingen vågar ens försöka sig på att uttala det. Vi börjar redan vänja oss vid höjden vilket är väldigt skönt så förhoppningsvis kommer vandringen gå galant om några dagar. Puss och kram!
Amanda, Hanna & Mikaela

20 MARS 2014

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0